top of page
Linnea Doula och Fotograf

Hello

Mitt namn är Linnéa Obinéll, born and raised i Ångermanland och bosatt i Alingsås sedan 2018 med hubby och våra två barn. Dricker Coca-Cola Zero ur whiskyglas med sugrör, känner mig lycklig när jag gungar och hoppar i vattenpölar. Om jag kunde, skulle jag se till att alla föräldrar fick gå kursen "Trygghetscirkeln".

Känner passion för att människor skall känna sig bemött och hur kommunikationen för att komma dit kan se ut. Med helhjärtad tro på kvinnans kropp och förmåga brinner jag för personlig utveckling och att stärka kvinnor där dem är. Jag ser det som en ära att få vara med att boosta den eventuella relation som finns mellan mamma och partner, där jag är övertygad om att förlossningsupplevelsen kan ge en fördjupad kärlek.

My Story

Jag är en extrovert självutnämd filosof med stora behov av egentid. Mellan bus med barna och vardagliga sysslor snurrar djupa tankar och funderingar kring livet, om värde, mening och längtan. Det betyder att jag finner stor glädje i gemenskap som vågar prata om- och dela livet. Frågor som "vad är viktigt för dig?" "hur känner du när..." och "varför tror du att..." får mitt inre att resa sig och bli sitt fullaste jag. 

Tanken på att organ skapas inuti kvinnokroppen kommer aldrig sluta förundra mig. Liksom vad bildas dem av? Hur vet min kropp vad den skall göra? Och hur kan jag inte förstå att det tar energi som i sin tur gör mig till någon jag inte alltid känner igen? Och hur kan det vara så svårt att acceptera? Frågor som får mig att skratta, dels för att det är så fascinerande men mest för att det är sant!

Utveckling; att vara mig själv, fortsätta vara mig själv och samtidigt bli till mig själv är den vackraste processen jag som människa får vara med om i en annans människas liv. Tyvärr är det något vi ofta tar för givet eller inte ens lägger märke till. Känslan av att bli sig själv till ett varande, kanske är den mest uppfyllande känslan av dem alla? Hur tar jag vara på den? Vill jag det?

Välkommen in till en glimt av min hjärna.

 Just nu pluggar jag Digital Design & production samt jobbar extra som administratör på en förskola utanför Alingsås. All annan tid går till familj, vänner, församling och det som jag vill kalla Kvinnoskapet. Det är idag ett steg i taget i en riktning som känns sann mot mig själv, det som jag gör här, på den här sidan och på instagram, erbjuder mina tjänster som doula och fotograf. 

Intresset för kommunikation och utveckling har jag alltså haft med mig så länge jag kan minnas. 2018 kom vårt första barn, förlossningen blev traumatisk och när det var dags för barn nummer två 2021 pluggade jag som aldrig förr. Jag läste ALLT jag kom över kring förlossning och det var där som tankarna om att bli doula började. Jag såg att det fattades något i förlossningsupplevelsen som en doula kan bidra med, fylla hålet. 

2022 kände jag mig redo, skickade in anmälan till Förlossningsgruppen och april 2023 var jag färdig.

Att skydda upplevelsen är min främsta prioritet som er doula. Jag har inget medicinskt ansvar utan värnar om och prioriterar era behov och önskemål. 

På en gratis introträff får ni möjlighet att ställa eventuella frågor, jag berättar om hur jag jobbar och ni får en uppfattning om vem jag är. Hör av er så bokar vi in ett samtal!

Hör av dig!

Verkar i Västra Götaland län, 

utgår från Alingsås

  • Instagram

Tack för ditt meddelande!

bottom of page